VOOR WIE?

Je bent een professionele medewerker, leidinggevende of particulier en je hebt het gevoel dat je geleefd wordt?

En herken je dit:

 • Je rent maar door en je voelt je overprikkeld, overspannen, uit balans en je hebt het gevoel dat je alles half doet
 • Je lijdt onder conflicten en ervaart stress en negatieve gevoelens
 • Je raakt je werkplezier kwijt of je hebt onvervulde dromen
 • Je bent lichamelijk en geestelijk uitgeput en je hebt géén energie. Je wilt weer genieten – van je gezin, werk maar ook van je vrije tijd
 • Je verveelt je, je wilt je graag verder ontwikkelen maar daarvoor heb je meer tijd, energie en ruimte in je hoofd nodig

De laatste jaren neemt dit alsmaar toe, door de snelle veranderingen in de wereld de afgelopen crisis en hoge maatschappelijk druk. Kortom, een snelle veranderende wereld, vraagt naar een pas op de plaats, vernieuwing en vitaliteit.

Dit vergt moed maar samen kunnen we het veranderen!

Het goede nieuws is dat het kan! De Wereldgezondheidsorganisatie geeft aan dat ruim 75% van alle welvaartsziekten wordt veroorzaakt door levensstijl. Daarmee hebben mensen voor 75% invloed op het voorkomen van welvaartszieken en het behoud van gezondheid. Vitaliteit is meer dan voeding en beweging.

Lichaam en geest zijn vaak langdurig in onbalans door stress en gebrek aan beweging (in de buitenlucht).

Hierdoor krijg je last van bijvoorbeeld, de volgende (langdurige) klachten:

 • Overspannen gevoel
 • Burn-out (=lichamelijk en geestelijk uitgeput)
 • Bore-out (=verveling)
 • RSI-klachten (=Repetitive Strain Injury, is een verzamelnaam voor spier- en gewrichtsklachten aan handen, polsen, armen, schouders, en/of nek) RSI is de ‘oude’ benaming en CANS (complaints Arm Neck Schoulder) is de ‘moderne’ benaming voor hetzelfde klachtenbeeld.
 • Rugklachten (chronische)
 • Angstklachten
 • Overgewicht

Gelukkig zijn steeds meer mensen bewust van hun gezondheid en kunnen zelf een keuze maken wat ze doen met hun leven, tijd en geld. Mijn klanten willen rust vinden en zich weer prettig te voelen, ontwikkelen, investeren in zichzelf en in vitaliteit, liefst in de buitenlucht.

Complimenten voor deze eerste stap, dat je mijn website aan het lezen bent…Op naar de tweede stap en daarbij wil ik je graag ondersteunen!

Onder andere door middel van Access BARS® (meer info zie Access BARS®). De sessie is in mijn praktijkruimte en je ligt op een behandeltafel op een warme healing amethist mat (kleding blijft aan).

Verder pakt Maris Vita Coaching stress “grondig” aan en zet daarbij, al wandelend, ook de kracht van de natuur in.

Al lopend gaan we met elkaar in gesprek, naar buiten de natuur in. Lopen zet je in beweging, niet alleen fysiek maar ook mentaal. De buitenlucht nodigt vanzelf uit tot verbinding maken met jezelf en wat je wilt bereiken. Wandelen geeft rust en ruimte in je hoofd en je komt actief in balans. Het is tijdens het wandelen gemakkelijker om te luisteren naar die eigen innerlijke stem en om dingen in een ruimer perspectief te zien.

Maris Vita Coaching weet wat de natuur (preventief) voor de mens kan doen op het gebied van vitaliteit en persoonlijke groei. De wandel methodiek is onlangs wetenschappelijk onderzocht door de Universiteit van Groningen en gewaardeerd door de onderzoeksgroep met een 8,7. Rapport door Agnes van den Berg (omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving). www.agnesvandenberg.nl

Zie ook www.coachbureau.nl

“Meer plezier en meer vitaliteit, in balans met werk- en privé situatie”