WIE BEN IK?

Versie 4

Ik ben Huguette Maris en heb een wandelcoachpraktijk in Maastricht. Gecertificeerd Mindfulness-, Master NLP-, Access BARS®, wandel- en vitaliteitscoach (PMO – preventieve, medische, onderzoeken)

Mijn naam Maris betekent letterlijk: der Zee. Niets is toeval…,vandaar mijn liefde voor de zee, water en alle natuur. Vita betekent in het Latijn: leven, vitaal.

Water en alle natuur zijn heilzaam en brengen ons lichaam (wat bestaat uit meer dan 50% water) en geest in balans. Er ontstaat leven in een “zee van energie” met oneindig veel mogelijkheden.

Al jong ontdekte ik dat ik een hoogsensitief persoon (HSP) ben. Ook begon ik al heel jong vanuit intuïtie mensen te ondersteunen en begeleiden. Ik heb dus ook bewust gekozen voor een dienstverlenende opleiding als (wijk)verpleegkundige en mijn aanvullende post hbo-opleidingen. Door de jaren heen heb ik veel werkervaring opgedaan. Mijn interesse en enthousiasme liggen voornamelijk bij, (mindfulness) wandelcoachen, health checks/PMO’s (Preventie Medische Onderzoeken), Access BARS®, Quality time coachen (1:1) met als niche: patronen doorbreken, negatieve gevoelens en gewoonten herkenen en veranderen en verlaag je stress (stress reductie). Ik heb me kunnen ontwikkelen tot een inzichten/ bewustzijnscoach. Mijn doel is, zoveel als mogelijk, mensen in balans te krijgen en te houden. Iedereen is gebaat met een gezonde geest in een gezond lichaam.  (zie LinkedIn).

Ik ben een gecertificeerd coach en maak gebruik van diverse methodieken/technieken en invalshoeken zoals:

  • Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR)
  • Mindfulness-Based Cognitieve Training (MBCT)
  • Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)
  • Wandel NLP-oefeningen
  • Visualisatie
  • Het trainen van assertieve-, sociale vaardigheden
  • Drukpunten massage
  • Vitaliteitscoach (PMO – preventieve, medische, onderzoeken)
  • Access BARS®

Ik heb mogen ervaren dat door mijn positieve instelling, klanten zich snel op hun gemak voelen. Mede door mijn luisterend oor, volle aandacht en mijn analytisch vermogen kom ik snel tot de kern en neem je mee naar een dieper en breder inzicht in jezelf, je leven, je eigen kracht! Mensen ervaren mij als opgewekt, sociaal, empatisch, gestructureerd, analytisch en betrouwbaar.

Nog meer kernwoorden die mij typeren zijn: klant-, doel- en resultaatgericht, leergierig, proactief, gedisciplineerd, goed organiserend vermogen, creatief en zelfbewust.

Coaching gebeurt op basis van respect, openheid, met verwondering en bewuste aandacht voor de mens. Ik word blij van mensen verbinden. Mijn motto is Carpe Diem.

“Herinner je gisteren, droom van morgen maar geniet vandaag”!